30-09-14

Niet gehaald !

Praza do Obraidoro tegenover de kathedraal van Santiago de Compostela hebben we vandaag na zowat 27 km wel gehaald ....

Ik vroeg me vandaag in de loop van de dag wel af, welke onderwerpen ik niet aan bod heb laten komen tijdens mijn dagelijkse berichtgeving .... Welke onderwerpen hebben het niet gehaald ?

Ik heb het alvast niet gehad over de uitschieters in onze verblijven .....

Zo was er het vuilste hotel in Redondela-Cesantes ...Maar wel met veruit de heerlijkste keuken .... Hoe rijm je nu zoiets ?

Het slechtst georganiseerde hotel. De prijs gaat weer naar hetzelfde hotel. Het was even erg als een hotel op de camino Frances, waar Stefan en ikzelf de eigenaar moesten helpen met het maken van de rekening. Hier ging het van : "did you pay the Bill ?" (Dat hadden we inderdaad gedaan) which menu did you take ? .... En zo nog meer . Het duurde trouwens een kwartier om de rekening te krijgen.

Of het hotel met de meest onbeleefde eigenaar .... Zonder twijfel Pension Jardin in Padròn.

Of het hotel met de minste kennis van een andere taal dan Spaans .... Met wimpel Pension jardin in Padròn. Ik kreeg daar een stortvloed van verwijten naar het hoofd geslingerd met als terugkerende elementen .... Habitacion en desayuno ... Twee woorden die ik toevallig kende. Maar ik kon het verhaal niet snappen. Dus vroeg ik de man of hij ook Engels sprak ...Antwoord : si poco. Oef dat is al iets, dacht ik . Dan kwam altijd hetzelfde woord : Belfast .... Ik moet eerlijk zeggen dat een verband mij nog onduidelijker werd. Dan maar Spaans gevloek (vermoed ik) en bellen bij de buren. De schoonzoon naar verluid (zwembroek, kaal , oorbel, tattoo). "Ne nette jong, zeggen ze bij ons" . Die bleek het Engels machtig. We mochten in de habitacion (kamer) maar de Belfast (breakfast - niet pietluttig worden hé) ergens anders gaan eten.

Daarom : trofee van het slechtste hotel.

De positieve uitschieters : villa d'arcos, casas do rio, mercearia da villa, casa da capella en zeker A torre du xudeu. Niet toevallig allemaal in Portugal !

Ook niet gehaald als onderwerp. De situatie van de camino - op enkele bananenschillen na ... Erg proper. Nogal wat anders dan onze Haspengouwroutes die bezaaid zijn met blikjes - vooral Jupiler blikjes (mannen weten blijkbaar NIET waarom in Vlaanderen ) en ook bananenschillen trouwens.

Ook niet gehaald. Als je van de camino frances komt, kom je santiago de Compostela binnen langs de grote poort .... Met de camino Portuguese kom je binnen langs de achterdeur.

Tenslotte en ik ga er nog veel vergeten : het (immens grote) verschil tussen de camino frances en de camino Portuguese ....

Als afsluiter : het aangekondigde slechte weer is er gekomen.... Maar niet op onze route ! En morgen hebben we nog 1 dag om de stad af te dweilen !


Adios !

Commentaren

Dank je wel Roger voor het delen van je Camino die ik zelf tegelijkertijd mocht beleven. Ook al heb ik niet steeds in dezelfde hotels verbleven waren je verhalen meestal voor mij erg herkenbaar. Jammer dat ik Chris en jou niet meer gezien heb vandaag in Samtiago. Geniet nog van je vrije dag en goede reis naar huis. Geniet maar lekker lang na! Het ga jullie goed. Groetjes, Ine

Gepost door: Ine | 30-09-14

Reageren op dit commentaar

Roger dank zij je blogs heb ik kunnen mee genieten van je trektocht naar Santiago,en geniet nog van je laatste dag ginder.

Groetjes,Guy&Ann

Gepost door: guy | 01-10-14

Reageren op dit commentaar

Bedankt voor je reisverslag Roger, echt heel goed beschreven.
Groetjes,
Rita

Gepost door: Rita Bogaerts | 01-10-14

Reageren op dit commentaar

Roger en Chris,

Proficiat met jullie prestatie !
Het was fijn om jullie dagelijks avontuur via dit medium te kunnen lezen.

Groeten,
Liliane en Stephane

Gepost door: stephane Coune | 02-10-14

Reageren op dit commentaar

j'apprecie votre site internet et je me permet de mettre un lien vers le mien . n hesitez pas a visiter !

Gepost door: electricien paris | 21-02-15

Reageren op dit commentaar

j'apprecie votre site internet et je me permet de mettre un lien vers le mien . n hesitez pas a visiter !

Gepost door: serrurier paris | 21-02-15

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.