26-09-14

Ze redden het nooit.....

Een camino wandelen en fietsen onderscheidt zich in verschillende zaken. Één van de frappantste is, dat je met de fiets bijna dagelijks andere mensen (wandelaars, stappers) ontmoet. Nogal logisch, als fietser verplaats je je gemiddeld 70 km per dag, terwijl stappers gemiddeld 25 km voor hun rekening nemen. En fietsers zelf ontmoetten wij vorig jaar slechts sporadisch op de camino Francès.

Maar stappers blijven (vooral zij die er een zelfde dagritme op nahouden) in elkaars buurt. Sylvia (een Nederlandse ) zien we dagelijks. Andere soms .... vandaag was er de Amerikaanse van de eerste dag in Arcos, die opnieuw opdook (zelfde hotel).

Maar er doet ook een verhaal de ronde van twee bejaarde Australische dames. Al naargelang de bron zouden ze begin of ergens halverwege de 70 zijn. Maar alle bronnen zijn het over een zaak eens .... They Will never make it ..... Daarstraks heb ik mezelf een idee kunnen vormen van de vrouwen in kwestie en over hun fysieke paraatheid. Tja, hoe moet ik het zeggen. Toen ik ze ontmoette zaten ze tegenover me in een barretje wat te drinken. Een van de twee (de magerste) was aan de schouders helemaal "ingetaped". Waarschijnlijk het gevolg van het gewicht van haar rugzak en haar tengere fysiek. De andere zit duidelijk beter in de was. Wat opviel : de moraal was alleszins aangetast. Er waren plannen om een soortgelijk pad (als de camino) op te zetten in het "homeland". Kwestie van de "aussies" een verre en dure trip naar Europa te besparen.

De twee kranige aussies zijn dan uit het barretje vertrokken. Wij zelf zijn nog wat gebleven en een tiental minuutjes later ook vertrokken. Maar nu komt het . We hebben hen dan wat later ingehaald tijdens een steil stuk naar beneden. Ik heb dadelijk begrepen vanwaar ze hun reputatie "they Will never make it" hadden.

Voor de rest : het doet wat ongewoon aan... De hele tijd naar het noorden trekken, de zon zo goed als altijd in de rug. We bevinden ons nu in Redondela. Ons hotelletje ligt aan zee ....

De commentaren zijn gesloten.