24-09-14

Rustdag.

Met de taxi even terug naar Portugal. (Valenca). Het stadje Tui, waar we verblijven, oogt wat mistroostig. Valenca bruist en is toeristischer.

Net als vorig jaar besef je dat dit niet het Europa is dat wij kennen. Ik moet het toch weer even over de prijzen hebben. Een taxirit van een tiental minuutjes kost 5 tot 6 euro. Ik heb zo een vermoeden dat men voor die prijs in België de deur van je taxi even open en dicht doet. Een koffie op een terrasje kost hier en daar 60 cent. Zou het kunnen dat dat in België, de prijs van het koekje is dat men bij de koffie serveert? Een diner 's avonds (geen menu Perigrino ) kost per persoon voor-, hoofdgerechten, dessert, koffie, wijnen en frisdranken inbegrepen minder dan 15 euro..... En zo kan ik nog wat verder gaan. Hou er dan zeker rekening mee dat de prijzen omhoog geduwd worden door de passage van toch wel wat compostelastappers en fietsers.

Over die stappers en fietsers wil ik het ook even hebben. De "gewone" fietser heb ik hier nog niet gezien. Het zijn tot nu, uitsluitend mountainbikers. Mountainbikers volgen precies hetzelfde traject als de stappers. Gewone fietsers doen dat niet. Iemand wist verder te vertellen dat er in onze buurt ook een ezel stapt. Ik bedoel dan een man vergezeld van een ezel (of toch andersom?) Om misverstanden te vermijden : een man met een ezel (dier). De Compostelatraditie onderscheidt het afleggen van de afstand : te voet, per fiets of met een rijdier (ezel, paard). Om in santiago de Compostela je compostula (een document) te bekomen, moet je oa (er zijn nog andere voorwaarden, waaronder een verklaring ) een minimum afstand afgelegd hebben. Voor de stappers bedraagt de afstand 100 km, voor de fietsers 200 km en voor de ezels moet ik het antwoord schuldig blijven.

Morgen, stappen we verder. Het weer kondigt zich uitstekend aan. Normaal worden de dagelijkse afstanden wat minder. Ook het klimmen wordt minder. Tot nu hebben we ongeveer 130 km afgelegd. We kijken uit naar de volgende !

Commentaren

Je bent goed bezig!!!
En nu stappen in het zonnetje?

Gepost door: Rita Bogaerts | 25-09-14

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.