21-09-14

Vuurwerk overdag ....

Gisterenavond. Het is een toch wat andere wereld hier....
De restauranteigenaar komt je persoonlijk afhalen aan je hotel, nadien speelt hij een tijdje als kelner voor een wat mij betreft een meer dan uitstekend diner..... Hij rekent je 10 euro aan en brengt je prompt terug....

Veel staat hier in het teken van de nakende oogst in de wijngaarden. Dat wordt op vele manieren gevierd onder andere met vuurwerk vanop de heuvels (wel overdag !), luidruchtige dansfeesten, kermissen .... Ik heb vorig jaar tijdens de fietstocht genoten van de lente in het Spaanse noorden .... Maar deze oogstperiode moet echt voor niets onderdoen.

Terwijl we Balugaes vandaag achter ons lieten en het onophoudelijk knallen van vuurwerk plaats maakte voor de stilte van het prachtige binnenland, streed de zon een gevecht met een druppelende regen die meer dan een uur aanhield. Uiteindelijk overwon de zon.

Het werd een stille tocht. De grotere dorpjes die we constant kruisten, maakten plaats voor een heuvelachtig terrein met hier een daar "casa" meestal verscholen achter hoge muren en impressionant ogende inkompoorten.

Wat de wegkennis van de camino betreft, moeten de Portugezen niet onderdoen voor de Fransen en de Spanjaarden ... Integendeel. Als je 50 meter wat misloopt staan ze al te zwaaien dat je verkeerde bent, en dat doen ze van jong tot oud. Bovendien zijn ze allemaal erg attent.

Nu dus Ponte de Lima. Op zondag en in feeststemming. Daar gaan we ons nu tussen wagen.

Commentaren

Jullie stappen flink door ! Nu al in het pittoreske Ponte de Lima.
Wij volgen met veel interesse jullie dagelijkse belevenissen.
Chris en Roger, blijven doorgaan !
Liliane en Stephane

Gepost door: Stephane | 21-09-14

Reageren op dit commentaar

Ook al mag je dan weer achterna lopen...blijven doorgaan hé Roger!!!

Gepost door: Rita Bogaerts | 22-09-14

Reageren op dit commentaar

savonds is het veel leuker!

Gepost door: vuurwerk den haag | 24-12-14

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.