20-09-14

Fruit !

Daarstraks liep ik voorbij een restaurantje en zag dat de prijs van de traditionele menu Perigrino al gedaald was tot 7€. Ik hoor mijn dochter al roepen dat ik gierig word. En deze namiddag kwamen de eigenaren van een lokale snackbar ons aan onze wat afgelegen maar meer dan uitstekend B&B afhalen, voor een lunch van in totaal nog geen 12€.

Het is hier verder duidelijk de oogstperiode. Waar we gisteren en vanmorgen toefden waren de voorbereidingen voor de wijnfeesten in volle gang. En wat een rijkdom aan fruit onderweg. In vergelijking met wat wij gewend zijn .... Een conferencepeerke, of een jonagold. Hier zijn het vijgen, witte druiven, blauwe druiven .... Kiwi's , mandarijntjes, citroenen, appelsienen, limoenen ....... en de geur van de eucalyptus bossen ervaar je zelfs in de dorpen. Eigenlijk moest de lunch niet voor mij ... De druiven (heel lekker, ik begrijp waarom de wijn gisteren zo uitstekend was) voldeden voor de lunch.

Het was vandaag beter stappen. Ook al moesten we tot 5 keer toe de regenkleding bovenhalen voor korte maar niet zo intense regenbuien. Vanaf morgen zou het beter worden.... Maar die voorspelling was ook al voor vandaag gedaan. De temperaturen blijven trouwens aangenaam.

De B&B is wel echt top (grote tegenstelling met het onderkomen hotel in Barcelos ) http://www.tripadvisor.nl/Hotel_Review-g2394564-d2260631-Reviews-Casas_do_Rio_Barcelos-Cossourado_Braga_District_Northern_Portugal.html
Zoals ik al schreef zijn we 18 km verder, maar blijkbaar nog altijd in dezelfde stad ? En mijn locaties op de kaart zijn opnieuw actueel !

Ook in het wandelen geraak ik niet fatsoenlijk bergop, en nu begint het ook al op het vlakke deel. Vorig jaar heb ik weken naar de achterkant van Stephane mogen kijken (seffens begrijp je, waarom ik het woord "mogen" gebruik). Nu is het dat van Chris (!) .... Ofwel zijn het op hun terrein 2 cracken ?!

De commentaren zijn gesloten.