18-09-14

Fado en Porto

Het is al een heel tijdje geleden dat ik nog in Porto verbleef. De laatste keer, zeg maar 20 jaar geleden dat ik er gedurende een week verbleef. Nadien waren het korte bezoekjes van hooguit 2 dagen.

Ik herinner mij van toen de talrijke daklozen, en het (grote) circuit van wat ik toen verkeerdelijk de parkinglozen noemde. Ik verduidelijk me even. Heel wat arme stakkers zochten dan naar vrije parkeerplaatsen in de stad en maakten parking zoekende mensen attent waar een parkeerplaats beschikbaar was. Wat assistentie tijdens het parkeren was dan goed voor wat geld.

Ik heb geen parkinglozen meer gezien. Misschien zijn ze er nog, maar was ik op de verkeerde plaats. Wat er zeker in de plaats gekomen is zijn de gidslozen (ook verkeerd woord). Een erg bespraakte jonge man (meertalig ook Frans en Engels) sprak ons aan.... Of hij goed kan gidsen weet ik niet, zich verkopen kon hij zeker wel. In ieder geval gidste hij ons naar ons hotel en kregen we een prima tip voor een plaatselijk Fado-restaurant waar we de avond doorbrachten .

En toen we wat later naar het hotel terugkeerden begon het te regenen. Dat had ik naar Santiago de Compostela nog eens ooit meegemaakt.

De commentaren zijn gesloten.