17-06-13

Het weer en Vega de Valcarce

We fietsen hier een andere wereld binnen na 50km op de teller. Er waren wat verdachte signalen: geen "hostals", geen hotelletjes, geen "posadas". Hier vind je uitsluitend "albergues" in Vega de Valcarce (Een wat ontmoedigd ogend plaatsje aan de voet van de gevreesde Cebreiro pas), en het ergste signaal .... een menu perigrino aan 6 € ! . We vonden nog wel net 1 kamer, maar minimaal comfort.... toiletten en badkamers op de gang, geen ontbijt. Het is duidelijk, dit plaatsje bestaat uitsluitend door de camino. Camino weg ..... Vega weg. En van het Engelse woord "room" en "bed" hebben ze hier echt nog nooit gehoord... Dus wordt het vanaf morgen (weliswaar laat) aanpassen. "Uno habitacion, dos camas, wifi en la habitacion ? Un lugar para las bicecletas.... Por favor ! En dan maar hopen dat ze gewoon Si zeggen.

Het werd een wat eigenaardige trip vandaag. Eerst waren er opnieuw de bijzonder lage temperaturen. Met zon nauwelijks 14°image.jpg. Eens dicht met wolken en regen er bovenop geen 8° meer. En dan verkleumen je handen aan het stuur. De weerberichten zijn een eigenaardig gegeven hier in Noordelijk Spanje. Gisteren (een prachtige dag) waren de vooruitzichten zon en hoge temperaturen voor de komende week.... En dan vanmorgen was er plots regen .... de vooruitzichten waren prompt gewijzigd in een week slecht weer !

Verder was er onze ontmoeting met een Iers koppel dat het ambitieuze plan had, om vanuit onze startplaats (het sympathieke Molinaseca) ineens de Cebreiro te overwinnen.

Morgen, staat die grote uitdaging, met hellingen van rond de 10% ons te wachten. We hebben in ieder geval het plan vroeg te vertrekken en de valwinden voor te zijn. En er scheiden ons minder dan 200 km van Santiago de Compostela een wat eigenaardig aandoend gegeven met 2400 km op de fietsteller.

Commentaren

De laatste loodjes...
Et courage !
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 17-06-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.