06-06-13

Irish family O'Keefe.


image.jpgRoncevalles . Slechts enkele gebouwen in de bergen. Niets dan pelgrims. Veel zijn vertrokken vanuit Saint-Jean-Pied-de-Port. Alle nationaliteiten Columbianen, Argentijnen, Taiwanezen, Koreanen ... Eindeloos.
Veel wandelen slechts 1 of 2 weken met de bedoeling de sfeer van de camino te proeven. We bevinden ons trouwens op de Camino Francès een zo goed als rechte lijn naar Santiago de Compostela. De pelgrimsmenu van 9 euro gisterenavond was top. Iedereen hetzelfde. Met 4 aan tafel, 1 fles wijn, 1 fles water, 1 kom soep, 4 forellen, de frieten zijn gezouten - hier valt niks te kiezen, 4 potjes dessert uit de Lidl. Susanna en Tobias, New-Yorkers, waren onze tafelgenoten. Ze verblijven in de "refugies" - je betaalt 10 euro, krijgt een nummer en zoek je bed tussen de 199 andere.

Stephane en ik gingen ons luxe hotel opzoeken (33euro voor een bed) , om traditioneel af te sluiten met een Poire Williams. Hier was de Ierse republiek boven..."farmers" . Echt een speciale avond. you're from ? Retired ? Bike ? Started where ? How is your butt (?) ... De man noemde Sean O'Keefe. Ierse taal (zeker die van de "farmers") beperkt zich duidelijk tot losse woorden en wat hoofdknikken... Ik heb de man geantwoord op al zijn vragen, ook o.a. dat ik me liet sponsoren voor "charity" ... En op die laatste vraag (van die butt) heb ik geantwoord: sorry sir, no medical reports are released... Dat ontlokte hem de reactie : Drink ? Ik heb nooit iemand ontmoet die met zo weinig woorden, zo duidelijk was. Hij was dan nog de "spokesman" van de familie, want hij wees naar een man naast hem(my Brother) die heb ik niets horen zeggen.

Toen het tijd was om op te stappen en het bed op te zoeken, stapte de echtgenotimage.jpge naar me toe, schudde me de hand en stopte me geld toe.... For your charity project. Ik keek eerst de vrouw wat verbaasd aan en dan naar Sean .... Die keek me recht in de ogen en knikte.
Duidelijke taal dat "farmers" Iers.

Commentaren

...schitterend toch Roger...wat een verhaal, om bij weg te dromen, butt...
groetjes van rené

Gepost door: rené vanoirbeek | 06-06-13

Reageren op dit commentaar

Een hart onder de riem steken..., zonder woorden, Roger... Supermooi...
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 06-06-13

Reageren op dit commentaar

regen, wind zon, schitternede en/of verzopen landschappen... fijne mensen ontmoeten.Je gaat er onvergetelijke soevenirs aan overhouden. Vanaf nu kan je beginnen aftellen en mijn bewondering voor wat je doet wordt alsmaar groter! Groetjes

Gepost door: Marie-Hélène | 06-06-13

Reageren op dit commentaar

Je goesting wordt alsmaar groter Roger naarmate de bestemming i zicht komt. Geniet ervan want voor je het weet ben je er en dan ben je bijna aan jezelf verplicht een nog interessantere uitdaging te bedenken. Het zal niet makkelijk zijn

Gepost door: Ivan Somers | 10-06-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.