04-06-13

Saint-Jean-Pied-de-Port

Van Oloron Sainte Marie naar Saint-Jean-Pied-de-Port. We hebben vandaag de "col du Tourmalet" de "col d'Aubisque" en de "col du somport" alle drie cols buiten categorie in de Tour de France .... Euheuh links laten liggen en zijn aan onze doortocht door de Pyreneeën begonnen met een paar beklimmingen en via de meer bescheiden "col d'Osquiche" . 5km klimmen met een gemiddeld stijgingspercentage van +/- 5,4%

Het was een prachtige dag vandaag. Vanmorgen al toonden de bergketen zich in een staalblauwe hemel. De sneeuwgrens is slechts rond de 1500 meter. Gelukkig was de grote warmte er nog niet, alhoewel tijdens het klimmen in de namiddag, de hitte van het zwarte asfalt kaatste. Een briesje zorgde voor welkome verkoeling.

Je hoort ons absoluut niet klagen. Saint-Jean-Pied-De-Port explodeert van Compostelagangers (zo goed als geen fietsers). Iedere straat, ieder huis ademt hier Compostela. De stappers die we ontmoeten en waar we een gesprek mee hebben laten allemaal zo wat hetzelfde geluid horen. Het traject wordt in stukken afgelegd. Een groep uit Bretagne vertelde ons dat dit jaar 14 dagen gewandeld wordt tot een bepaalde plaats ... En volgend jaar vertrekt men vanaf die plaats verder tot het hele traject naar Compostela afgelegd is .

We beginnen aan het laatste en derde deel. In grote lijnen komt het er op neer dat we 1700 km achter ons hebben en nog ongeveer 800 km te gaan. Tot nu toe hebben we daar niet bij stilgestaan, maar nu we Spanje wel echt naderen en de laatste rechte lijn wordt ingezet, was het ogenblik gekomen. We zullen ook snel moeten beginnen plannen wat onze terugkeerdatum wordt, want daarvoor moeten er vliegtickets vastgelegd worden. Dit alles betekent zeker niet dat we overtuigd zijn dat ons project succesvol wordt afgesloten want de allermoeilijkste cols komen morgen en later.

Commentaren

...nog zoveel te ontdekken, te bewonderen en uw terugkeer plannen, blijf maar rustig tot het einde...geniet er van.

rené

Gepost door: rené vanoirbeek | 04-06-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.