02-06-13

Morgen wordt het beter ....

Ik hoor hier al 10 dagen niets anders. Ik heb gezegd : ik geloof jullie Fransen niet meer ... ;-) als je de weerkaarten bekijkt is het precies of we het slechte weer met ons meesleuren. Grijs en grauw en kil, maar toch niet slecht als fietsweer, want ook vandaag was de regen gul en viel hij alleen tijdens de nacht en vanmorgen net voor ons vertrek. De temperatuur is echt niet in verhouding tot de omgeving. Je ziet hier palmbomen... Daarstraks zag ik zelf bananenstruiken - gewoon buiten. Mij een raadsel hoe dat het hier allemaal overleeft

We hebben voor een alternatieve route gekozen. Eerst pittig klimmen en dan zeer langzaamaan hoogte winnen tot rond de 400 meter. Heel wat beter dan een ganse dag klimmen en dalen.

We zijn nu in Nay, een klein dorpje. Het plaatselijk hotel was gesloten. Gelukkig afficheerde de gesloten dienst voor Tourisme een lijst met nog beschikbare "chambres". Het gastvrije echtpaar, een oudere zeer vitale man en Russische vrouw hadden nog net een kamer beschikbaar. Stephane is van enthousiasme op zijn bed gaan springen (en er door gevallen)

Toen we het dorp naderden, wist ik dat links van ons als een muur de Pyreneeën moesten opduiken, maar de wolken waren spelbreker. Vaag kreeg je de schemering van enkele bergprofielen te zien, maar ook niets meer. Waarschijnlijk krijgen we morgen de grote onthulling. Oloron Sainte Marie ligt op nauwelijks 40 km en aan de voet van het Spaans-Frans bergmassief.

De avond : een Italiaan geboren in Nay met een pizzeria en we hebben 2 flessen sprankelende rode Italiaanse wijn gedronken .... Top !

Commentaren

...wat jullie doen is geweldig, 40 km morgen, het lijkt mij een rust dag te worden...geniet er van...groetjes van rené

Gepost door: rené vanoirbeek | 02-06-13

Reageren op dit commentaar

Het mooie weer moet toch eens beginnen, want als ik dat zo lees moeten de hemelsluizen nu toch droog staan.
Goeie moed nog

Gepost door: Ivan Somers | 02-06-13

Reageren op dit commentaar

Ieder een fles? Dat gaat vanzelf gaan vandaag! Groetjes, ida

Gepost door: Ida | 03-06-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.