29-05-13

380

"Ik heb u gezegd, lezer, dat mijn verhaal eentonig is" schreef Multatuli . Dat van mij helaas ook. Het was me weer een regendag !

Vooreerst, de rustdag heeft mij alvast goed gedaan. Stephane minder. Zonder naar de kleinste versnellingen over te schakelen lukte het me vandaag om op een behoorlijke manier te klimmen. In het begin van de dag kregen we serieuze hellingen voor de wielen. Rocamadour ligt behoorlijk laag - ik schat zo rond 150 meter boven de zeespiegel en dan moest er telkens naar een hoger plateau geklommen worden. Het hoogst bereikte punt was om en bij de 450 meter. Ondertussen bevonden we ons in een verlaten maar prachtig natuurpark. Na het hoogste punt, kregen we een zachte afdaling van meer dan 25 km.... Dat maakte het fietsen erg aangenaam. Niets stond in de weg om er eventueel een langere dag van te maken ... En dan kwam de regen. Eerst een koude zuidwestenwind en dan die totaal verkleumende ijskoude regen. Bij momenten, alsof het met bakken naar beneden kwam.

Stephane kan er beter tegen dan ik. Die fietst gewoon in short en in van die flinterdunne fietskousjes. Als ik moet vertellen wat ik allemaal aanheb.... Ik moet zelfs uit mijn "verblijfskleding" (= de avondkleding) putten om het door de dag voldoende warm te hebben .... En dan krijg ik 's avonds het probleem van natte kleding. De hotelletjes die we zoeken moeten dus absoluut over goed werkend radiatoren beschikken, want anders krijgen we onze natte kleding én was niet droog !

380 hoor ik je denken. Wel ik schat dat, dat het aantal keer is dat ik al "bonjour" gezegd heb sinds ik Frankrijk binnengereden ben, want dat moet ik de Fransen nageven.... Op gebied van rondzwervende hondendrollen en rondrijdende disco-installaties, kunnen ze nog véél leren van de Belgen, maar van gastvrijheid niets. Echt geweldig....en als 380 het aantal keer is dat men mij goede dag wenste, dan staat 280 voor het aantal keer dat men mij toeriep .... Et courage !

Commentaren

't Wordt echt niet eentonig om te lezen, Roger, integendeel..., maar 'k zou liever 'zonnetjes' lezen ipv. al dat water... !
Commentaar lezen, da's misschien eentonig...
Om in de stijl te blijven 'Et courage...' !
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 29-05-13

Reageren op dit commentaar

...ach Roger, met genoegen verneem ik dat je een mooie afdaling gedaan hebt vandaag...het zal de regen toch wel wat verzachten zeker, het wordt veel beter met zonneschijn, de heerlijke dennengeur van de Landes snuiven zal je vleugels geven...courage maar...
rené

Gepost door: rené vanoirbeek | 29-05-13

Reageren op dit commentaar

"281" COURAGE ROGER !!!!! Je kan het !
Groetjes
Odette

Gepost door: Odette Smets | 29-05-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.