17-05-13

Auxerre

Vandaag rond 9u30 in Troyes vertrokken. Nochtans waren de voorspellingen van France Meteo veelbelovend. Maar het was opnieuw koud en het regende lichtjes. Toch is de ganse tocht niet onaangenaam geworden. We hadden de wind wat als bondgenoot en het eerste deel was het terrein vlak. Wat opvallend is in dit stuk Frankrijk zijn de enorm kleine gehuchtjes, waarvan er veel een gemeentehuis en school in één gebouw hebben. Of er effectief iets gebeurt is zeer de vraag. We zien nauwelijks mensen op straat. De meeste gehuchtjes en dorpjes liggen er verlaten en wat somber bij. Ondertussen zijn we de Bourgogne streek binnengefietst. Het landschap van de laatste pakweg 100km was behoorlijk vlak, nu wordt het opnieuw heuvelachtiger wat betekent dat er opnieuw moet geklommen worden. Ik zal en ik zou nooit bergkoning geworden zijn als wielrenner dat wordt me duidelijk. We bevinden ons nu in Auxerre, dat is een klein stukje verder dan wat we eerste gepland hadden. Dat vergemakkelijkt onze tocht morgen naar Vézelay, waar we hopen iets meer tijd te kunnen doorbrengen.

Commentaren

Pa, in de Bourgogne zijn er twee dorpen: Chassange Montrachet en Puligny Montrachet. Ze liggen maar 164 km van Auxerre. Je moet wel een bochtje maken omheen het Parc Naturel regional du Morvan Ze hebben er topwijnen. Neem er een lange rustpauze. Vervolgens zes flesjes wit en rood naar huis sturen met TNT. We delen de rekening en drinken ze samen leeg.

Gepost door: Raf Swartenbroekx | 17-05-13

Reageren op dit commentaar

...de moeilijkheid van de heuvels in jouw parcours is een beetje afhankelijk van hoe snel je vooruit wil denk ik...het gezegde van de slak en de vogel indachtig, is het misschien beter wat meer foto's te maken en te slenteren, te genieten van de vriendschap onderweg, het prachtige landschap...tot morgen? rené

Gepost door: rené vanoirbeek | 17-05-13

Reageren op dit commentaar

Hoi Roger, ik lees dat je flinke vorderingen maakt en, als het je een troost mag zijn: hier regent en waait het ook al dagen.Je waant je eind oktober. Neem de tijd en vergeet niet te genieten van de omgeving. Het hele badmintonteam staat vol bewondering voor je prestatie en leeft met jullie mee. Groetjes, MH

Gepost door: M-Hélène | 17-05-13

Reageren op dit commentaar

Wellicht zit jij nu in dromenland, Roger, om morgen fit en uitgerust te vertrekken. Elke dag een stukje dichter bij je doel... Geniet..., ook van je weekend !
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 18-05-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.