16-05-13

Troyes

Hoofdstad van de champagne regio. Inderdaad een prachtig decor , een onwezenlijke stad. Deels middeleeuws aandoend. Vergeten fietsen ?! Geloof me,dat doen we niet. Ijskoud vanmorgen, opnieuw in de miezerige regen vertrokken. Zelfs de Fransen hadden met ons te doen .... Positief was dat er extra zuurstof in de lucht was, maar koud, geen 10 graden, we moesten blijven fietsen om het enigszins wat warm te hebben. Hoe dom geen winterkleding mee te brengen ! ;-)) De wind is 180 graden gedraaid. Dat voelde gelukkig al een heel stuk anders aan. Vandaag was hij ongetwijfeld onze bondgenoot, al heeft hij er alles aan gedaan om zo zwak mogelijk te blazen. De windmolens keken ons stil en verveeld aan. We wilden er een beperkte rit van maken en Troyes even als thuisbasis beschouwen. Afgeklokt op 52 km. Morgen beginnen we aan 140 km naar Vézelay . (Waarschijnlijk in 2 dagen), met een paar nijdige klimmetjes onderweg. Ernstige hindernissen staan perfect beschreven in ons roadboek : bvb klim van 5 km - 5 à 6% , een traject zoals Sint-Truiden naar Tongeren wordt niet vermeld en beschouwd als vlak .....Ons allereerste grote doel Vézelay (in de Bourgogne streek) is sinds de middeleeuwen een knooppunt waar pelgrims samenkwamen om gezamelijk de tocht verder te zetten naar Compostela. In Vézelay begint de échte tocht !

Commentaren

Misschien ga je nog van Frankrijk houden? Bekeken van dichtbij en niet vanaf de autostrade... Wel zwaar vanop de fiets, maar zo kom je de tofste mensen tegen en waarschijnlijk ook lekker eten, du pain, du vin .... Troost jullie hier is het terug winter, en vandaag is het nog niet opgehouden met gieten. Groetjes, ida

Gepost door: Ida | 16-05-13

Reageren op dit commentaar

...de verleiding van een stad als Troyes heb je dus weerstaan, na het bestrijden van wind, regen en heuvels...het zal gestaag beteren denk ik...de tijd speelt in je voordeel, de zon tegemoet...en hoeveel vrienden zal je maken als in Vézelay en verder de trechter smaller wordt, geweldig Roger...tot morgen dan?
rené

Gepost door: rené vanoirbeek | 16-05-13

Reageren op dit commentaar

Kuitenbijters, Roger, maar jij laat niet los voor je bereikt hebt wat je wilt !
Nog heel even, en dan begint het 'écht' !
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 16-05-13

Reageren op dit commentaar

dag Roger op naar vezeley dat is al net zo mooi als Troyes,wij volgen jou pelgrimstocht regelmatig en wij hopen dat jij van Frankrijk net zo zal genieten als wij dat tijdens onze vele doortochten hebben gedaan.geniet ervan Yvan

Gepost door: Yvan Peeters | 16-05-13

Reageren op dit commentaar

Het wordt als maar beter begrijp ik; De route vinden lukt nu probleemloos. Als je toch in de Bourgogne bent, je mag mij altijd een aantal goeie flesjes meebrengen. Een meer of minder maakt niet zoveel uit. Uiteraard onderweg niet te veel van opdrinken want alcohol en fietsen gaan niet goed samen. Succes nog!!!

Gepost door: Ivan Somers | 16-05-13

Reageren op dit commentaar

Dag Roger,
Ge schijnt goed te vorderen!
Troyes is een prachtige stad en we kunnen er het uitstekend restaurant La Table de François aanbevelen (rue Juvenal 18)! Zeker doen!
Hou je taai!

Groetjes van
Gerda en Carl

Gepost door: Carl Brike | 17-05-13

Reageren op dit commentaar

het vordert blijkbaar goed ... het weer kan nu alleen maar beteren...dan nog maar hopen dat de wind goed zit :-)

Gepost door: Veerle | 18-05-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.