14-05-13

Niets

Tot nu heb ik altijd de titel van mijn bericht ingevuld, nà het schrijven van mijn verslagje. Vandaag was dat niet nodig. Want na een tocht van 80km bleef er maar een grote indruk achter : niets. Ik verduidelijk me. Na ons vertrek vanmorgen bij de ontzettend gastvrije "Ian and Carol Moore" werd de tocht als dreigend voorspeld. Harde wind, regen, en lage temperaturen van rond de 10 graden. Uiteindelijk bleef de regen gelukkig achterwege... Het hele traject werden we geconfronteerd met slagelden en begraafplaatsen van de eerste wereldoorlog , we fietsen in de buurt van Verdun. We hebben ook zowat 80km moeten fietsen alvorens de eerste winkel te zien ! Stel je voor , echt niets . Nergens konden we ons bevoorraden, nergens iets drinken. We moesten zuinig omspringen met drank. Ons roadbook vertelde ons dat de allereerste chambres d'hotes op ongeveer 80km van ons vertrekpunt lag in het dorp Bussy-Le-chateau. Dat moest er ineens "Boeng" op zijn. Want de volgende "chambre" lag nog zowat 15km verder.....tegen de wind in. De wind heeft het gedaan vandaag, constant harde wind, pal op kop. Soms op 90° , maar hoogst uitzonderlijk. Een idee : bergaf moest je gewoon bijtrappen om niet stil te vallen. Na zowat 65km, bemerk ik in mijn zijspiegel, tijdens een klim, twee naderende fietsers, duidelijk hoger tempo dan ikzelf. Tijdens het voorbijsteken roept de eerste fietser mij toe : Ca va ? Ik antwoord: comme ci comme ca ;-)) (de waarheid trouwens) Kort daarop gevolgd door een tweede, die man zegt niets (was ook duidelijk in ademnood) ... Ik roep hem toe: d'ou êtes vous ? Ik moest het tweemaal roepen , hij draait zich om en antwoordt : oui ! Ik dacht Nederlanders .... En toen we finaal op het eerste adres toekwamen, waren die beide mannen al gedoucht. Gelukkig was er nog een chambre voor ons, kookte de bazin een onvergetelijke maaltijd en beleefden we een avond om blijvend te herinneren.

Commentaren

Oei, zullen we dan maar 'niets' reageren... Toch een happy end !
Hou de moed er in, Roger !
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 14-05-13

Reageren op dit commentaar

Hé maat,

Zo te lezen hebben jullie al heel wat mooie plekjes gezien, en vriendelijke mensen ontmoet. Dat beloofd een zeer intressante trip te worden, ondanks het mindere weer en de zware Ardense hellingen.
Wij blijven jullie verder volgen en duimen voor een mooie tocht.
Tot een van de volgende.

Gepost door: Jean en Rita | 14-05-13

Reageren op dit commentaar

...wind en heuvels trotseren om een onvergetelijke avond te beleven...je wordt altijd beloond het zal verderop ook blijken, wens je véél van deze dagen...groetjes van rené

Gepost door: rené vanoirbeek | 15-05-13

Reageren op dit commentaar

nog maar pas vertrokken en al zo veel beleefd; wat een ervaringen! leuk dat we dit mogen opvolgen. ben al benieuwd voor wat er nog allemaal zal komen. geniet van deze unieke belevenis.

Gepost door: lisette vriens | 15-05-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.