10-05-13

De kop eraf

De kop is eraf. Het is wel een grote jongen geworden. Het verdict is 123,41 km en Dinant is bereikt. Problemen met slaapgelegenheid (alleen op het laatste nippertje gevonden) en gps kuren hebben er een geanimeerde dag van gemaakt. Ik weet niet hoeveel km er nutteloos teveel gereden werden en ik wil het niet weten. Het was ook absoluut niet de bedoeling zo ver te geraken. 9u stipt vertrokken en tegen de heuvels van Haspengouw en een flinke zuidwester gevochten. Ik heb op ontmoetingen gerekend en na zowat 9km zag ik een man de strijd staken tegen het natuurgeweld en van de fiets stappen .. Moeilijk niet ? Yes sir, it's the Hill and the wind. Ik kon niet anders dan bevestigen ... Een Engelse toerist ? Zeker geen compostelaganger dat was duidelijk. Ravel 2 is een prachtige fietsroute, een omgebouwde treinbedding. Langs eindeloos groen, langs tot huizen omgebouwde stationnetjes, beschermd van de wind ... Recht tot in het hart van Namur. Na 50km van thuis bemerkte ik tot mijn verassing het eerste Compostela teken (de Sint jacobsschelp) een teken dat de juiste weg gekozen werd. En dan begonnen de foutieve keuzes... En was er ook het probleem van volle hotels en "chambres d'hôtes" tot uiteindelijk Dinant bereikt werd. Daar dezelfde problemen tot iemand op straat de abdij van Leffe Adviseerde ... Bij de paters slapen en aan tafel genieten van een Leffe na een te lange dag , voor een vrijwillige donatie, zeg nu zelf . Maar de paters gaven niet thuis .... Wél twee Nederlanders - compostelagangers zichtbaar moeilijk te been - gespecialiseerd in het gratis verblijven bij paters en abdijen - die hadden wel al aan die bewuste tafel gezeten ... Hadden ook al hun onderdak en hadden er niets op tegen dat twee Belgen daar ook hun intrek kwamen nemen (de paters zouden dat zeker niet erg vinden) . Die Leffe bij de paters moest ik dan wel vergeten. Maar uiteindelijk bleek het onderdak gewoon onderdak te zijn. 1 lavabo en het bed .... Neen dat was er niet - even gewoon op de grond slapen. Doei .... En dan kwam het moment van de gpssen. En nu is de bobijn echt af.

Commentaren

van een vliegende start gesproken maar let op want als je zo doorgaat ben je te snel in Compostella!

Gepost door: andré | 11-05-13

Reageren op dit commentaar

Dat is toch goed als je zo ver bent al je bent dan vandaag toch al bijna uit belgie
:-p nog veel geluk opa en wees maar snel weer thuis
Groetjes, van je kleinzoon Ruben

Gepost door: Ruben | 11-05-13

Reageren op dit commentaar

dedju als ik dat zo mag zeggen, te veel gereden km, het is nog nieuw dat zal wel gaan... misschien wordt je dat wel moe... gps Roger leer je toch maar stilletjes te oriënteren op de zon...allee denk aan de berg af hé...tot morgen, rené

Gepost door: rené vanoirbeek | 11-05-13

Reageren op dit commentaar

Je zit al aan het dubbel van de km's! Rustig, veel vroeger een slaapplaats zoeken, maar wat een belevenis, hoe voelt op de grond slapen aan?
Ontzie vandaag de stramme spieren maar wat... En probeer aan een Leffe te geraken voor je Frankrijk induikt.

Gepost door: Ida | 11-05-13

Reageren op dit commentaar

Geniet van ieder ogenblik van iedere kilometer, denk aan je gelieven die je tocht beleven in het thuisland. Ik zal je dagelijks volgen en terug mijn eigen tocht beleven dank je wel.
Marc

Gepost door: marc | 11-05-13

Reageren op dit commentaar

Roger problemen met Gmail,ga over op hotmail,en vertrouw enkel op je kaart en niet op de gps.
We blijven je hier volgen.

Gepost door: Guy | 11-05-13

Reageren op dit commentaar

Een beetje laat, maar 'k kom nog supporteren...
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 11-05-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.