31-03-13

Pasen - 31 maart 2013

Minder dan 2 maanden voor het vertrek. Het weer blijft slecht genoeg om de voorbereiding te beperken tot wat joggen en badminton spelen. Dinsdag overleg ik met Stephane die de tocht begin mei aanvangt.

17-03-13

2 Maanden voor vertrek.

De tijd gaat snel . Hoe ouder je wordt,  hoe sneller de tijd lijkt te gaan. Ik las eens,  dat een mens met een normale levensverwachting, op 21 jaar,  gevoelsmatig in de helft van zijn leven is.

Wat maakt die tocht naar Santiago nu zo speciaal ? Na verschillende gesprekken krijg ik eensgezind de commentaar : De tocht naar Santiago de compostela is apart onder alle tochten. De verhalen spreken in de zin van  : We hebben reeds overal gefietst, maar niets evenaart Santiago de compostela.

Ik ga ervan uit dat het een combinatie van elementen is.

- Vooreerst zul je ongetwijfeld op de tocht mensen met een vergelijkbare instelling ontmoeten, dat zorgt voor een band.

- Uit de verhalen leid ik eveneens af, dat er openheid is op de camino (de weg er naartoe). Met andere woorden : mensen leggen hun ziel bloot.

- De mensen die je ontmoet op de camino hebben allemaal hetzelfde reisdoel gekozen. Als je pakweg ergens anders fietst, dan kruis je andere fietsers met meestal allemaal verschillende bestemmingen.

- Het stelt misschien niets voor maar ... er is de geloofsbrief, er zijn de stempelboekjes.

- Tenslotte is het een onderneming die reeds 1000 jaar geleden door anderen werd gelopen. In de voetsporen treden van zoveel generaties, spreekt tot de verbeelding.