17-03-13

2 Maanden voor vertrek.

De tijd gaat snel . Hoe ouder je wordt,  hoe sneller de tijd lijkt te gaan. Ik las eens,  dat een mens met een normale levensverwachting, op 21 jaar,  gevoelsmatig in de helft van zijn leven is.

Wat maakt die tocht naar Santiago nu zo speciaal ? Na verschillende gesprekken krijg ik eensgezind de commentaar : De tocht naar Santiago de compostela is apart onder alle tochten. De verhalen spreken in de zin van  : We hebben reeds overal gefietst, maar niets evenaart Santiago de compostela.

Ik ga ervan uit dat het een combinatie van elementen is.

- Vooreerst zul je ongetwijfeld op de tocht mensen met een vergelijkbare instelling ontmoeten, dat zorgt voor een band.

- Uit de verhalen leid ik eveneens af, dat er openheid is op de camino (de weg er naartoe). Met andere woorden : mensen leggen hun ziel bloot.

- De mensen die je ontmoet op de camino hebben allemaal hetzelfde reisdoel gekozen. Als je pakweg ergens anders fietst, dan kruis je andere fietsers met meestal allemaal verschillende bestemmingen.

- Het stelt misschien niets voor maar ... er is de geloofsbrief, er zijn de stempelboekjes.

- Tenslotte is het een onderneming die reeds 1000 jaar geleden door anderen werd gelopen. In de voetsporen treden van zoveel generaties, spreekt tot de verbeelding.

Commentaren

Proficiat!

Het is een mooie blog. Het wordt een boeiende ervaring voor jou in de eerste plaats ook voor ons die er mogen aan deelnemen. Je hebt werkelijk aan alles gedacht! Maar wie had anders verwacht? Zo kennen we je.

Ik tel mee af!
Claudette

Gepost door: claudette nuytten | 07-04-13

Reageren op dit commentaar

Roger,

Op de eerste plaats vind ik dit een geweldig initiatief om zulk een avontuur aan te vatten. Proficiat hiervoor!!
Ik vind het ook aangenaam dat ik je kan volgen via deze blog. De voorbereidingen lijken me wel in orde te komen maar vergeet ook niet voldoende fietszadel gewenning te verwerven en voldoende kilometers in de benen te krijgen vooraleer je begint, want het wordt elke dag wel fietsen. Nog veel succes en tot binnenkort op je blog.
Vele groeten
Ivan Somers

Gepost door: Ivan Somers | 07-04-13

Reageren op dit commentaar

...wat een onderneming...en dat verneem ik bij toeval, zal je volgen op de wegen naar ginder via deze weg...blij dat ik je tegenkwam vandaag.
groetjes tot vlug. rené

Gepost door: rené vanoirbeek | 22-04-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.